08-20 21 10
info@kompetensgruppen.se

Framtiden med Biomimik

Framtidens ledare och medarbetare behöver ha ett varmt hjärta, en kall hjärna och rena händer. En modern organisation behöver ha förmågan att tänka hållbart och söka nya lösningar på ställen där vi kanske minst av allt tänker.

Datum:

Dag 1
 Örebro 2 maj
– Linköping 5 maj
– Helsingborg 9 maj
– Uppsala 16 maj
– Luleå 19 maj

Detaljerad information, tid och plats hittar du här


Om föreläsningen

Framtidens ledare och medarbetare behöver ha ett varmt hjärta, en kall hjärna och rena händer. En modern organisation behöver ha förmågan att tänka hållbart och söka nya lösningar på ställen där vi kanske minst av allt tänker.

I föredraget kommer du att få veta vad det innebär konkret. Vi tar naturen och biomimiken till hjälp för att se hur vi kan möta framtiden på ett hållbart sätt. Biomimiken har fått sitt internationella genombrott. Forskningen och intresset är stort för att implementera ämnet inom alla typer av områden. I föredraget får du insyn i lösningar på tekniska fenomen som t.ex. fiberoptik, byggkonstruktioner och infrastruktur.

Är det något vi med säkerhet vet så är det att framtiden är komplex, oviss och skakig,  naturen kan ge oss trygghet och stabilitet i den processen, även förundran och hopp. Den har 3.8 miljarder års försprång. Den vet hur det här omställningsarbetet ska gå till om vi bara är beredd att lyssna. Albert Einstein sa ”Vad ni än funderar över så har naturen redan löst det”. Vi har fyra miljoner växter och djur som sitter på framtidens lösningar. Det är nu vi ska slappna av och lyssna.

I föredraget går vi igenom hur du kan förbereda dig och dina medarbetare på nästa epok med naturen som vägvisare.

Om föreläsaren

Agneta Nyholm är grundare av Sofiainstitutet som verkar för att sprida litteratur, kunskap, inspiration och stöd till människor och planetens fortsatta hälsa och välmående. Hennes primära områden är ledarskap, framtidsarbete, biomimik och design.

Agneta har 30 års erfarenhet av att jobba med personlig utveckling. Hon är samhällsdebattör, historisk futurist och opinionsbildare inom områden som värdegrundsfrågor, jämställdhet, hållbarhet, livsstil och framtidsfrågor. Hon var talare på den internationella konferensen Gender Equality – towards he for she – she for he på Island tillsammans med bl.a Vigdis Finnbogadottir okt 2017, samt TEDx talk i Trondheim 2014 på temat Towards a graceful lifestyle. Agneta var även inbjuden att delta i Leadership in the 21 centuary live broadcast 2020 arrangerad av Best for the world.

Agneta har tidigare skrivit nio böcker i hur man bland annat skapar balans och harmoni. Hennes böcker har sålt i över 250.000 exemplar och översatts till flera andra språk. Sommaren 2020 kom Agnetas senaste bok ut om ledarskap och framtidsarbete med biomimik. För mer information om biomimik: www.biomimik.se