08-20 21 10
info@kompetensgruppen.se

Hur påverkas hälsan av vår livsstil?

Under seminariet ledd av läkaren, forskaren och epidemiologen Anders Wallensten, får deltagarna kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar ens eget liv.

Datum:

Forum Biomedicin dag 1
– Örebro 2 oktober,
– Malmö 10 oktober,
– Stockholm 14 november,
– Göteborg 5 december

Agenda:

13:00 Seminariet börjar
14:30 Eftermiddagskaffe
14:50 Fortsatt seminarie med Anders Wallensten
16:30 Seminariet avslutas med förfriskningar.

Detaljerad information, tid och plats hittar du här

Anders Wallensten

Om innehållet och föreläsaren

Anders Wallensten är läkare, forskare och epidemiolog specialiserad inom allmänmedicin och folkhälsa. Han har mångårig erfarenhet av att analysera, värdera och kommunicera hälsoinformation och har ett mycket stort personligt intresse för hälsa och träning.

Anders har skrivit boken Hälsogåtan – evolution, forskning och 48 konkreta råd. Han tar oss tillbaka till vårt ursprung för att ta reda på hur vi ska leva för att hålla oss så friska som möjligt. För hur påverkas egentligen hälsan av vår livsstil? Trots att Anders är läkare och intresserad av hälsa och träning blev han mer och mer förvirrad och frustrerad.

Nya hälsotrender, tips och råd sköljer över oss hela tiden. Han har testat det mesta; olika träningsformer,
kalla duschar, smoothies och shots, meditation och mycket mer, tills han kände att det fick räcka. Anders ville veta vad som verkligen spelar roll. Han läste allt om vårt ursprung för att reda ut svaret på den förbryllande hälsogåtan. Han förklarar hur vår kropp fungerar och hur faktorer som mat, motion, sömn, relationer och omgivning påverkar vår hälsa som helhet.

Under seminariet får deltagarna kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar ens eget liv.

Bilder på Anders Wallensten är tagna av Gabriel Liljevall.